Mätning
Pris
Sortiment
Leveranstid
Material

1 centimeter = 10 millimeter

Vad är "överlapp på gångjärnsidan"?

Överlapp på gångjärnsidan

I många äldre kök är det vanligt med glipor på några centimeter mellan luckorna men i ett modernt kök täcker köksluckorna nästan hela skåpet. Skåpen är tillverkad vanligtvis av 16-20mm tjockt material och luckorna täcker 14-18mm av skåpets framkant på båda sidan. Den del av skåpets framkant som luckan täcker kallas överlapp på gångjärnsidan. Vi behöver detta mått om du köper luckor med gångjärn av oss för att kunna fräsa hål för gångjärn i baksidan av luckorna. För att kunna öppna luckorna bör överlapp på gångjärnsidan vara minst 2 millimeter mindre än skåpets tjocklek. Överlapp på gångjärnsidan måste dock vara antingen mellan 4-8mm eller mellan 14-18mm.
Har du ett skåp som är till exempel 18mm tjock (överlappning blir då 16mm) med en öppning (invändig bredd) som är 560mm bred och du vill ha parluckor (med en glipa på 1mm mellan luckorna) beräknar du luckornas bredd enligt följande: (560mm-1mm)/2+16mm=295,5mm. Avrunda alltid nedåt! Vill du ha en lucka istället blir luckans bredd 560mm+2*16mm=592mm. Luckans höjd väljer du fritt men lämna minst 5mm mellan luckans övre kant och bänkskivan / krönlisten / taket.
Behöver du speciellt gångjärn, till exempel för innanförliggande luckor eller integrerad klyskåp? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kan jag behålla mina gamla gångjärn?

Ja, det går bra. Har du "dolda" gångjärn (det som är monterad i ett hål i luckans baksida) kan vi fräsa hål för gångjärn utan extra kostnad. Vi behöver i så fall hålets exakta placering (mät från luckans kant till hålets kant) samt hålets djup (ska vara max 14mm). Kolla också om hålets diameter är 35mm.

Jag har ett vanligt kök med 15 luckor, ett högskåp och 6 lådfronter. Vad kostar det?

Ett sådant kök inklusive nya gångjärn, frakt och moms kostar ungefär dubbelt så mycket som vårt standardkök.

Hur stort är standardköket? Vad är standardkök?

Standardköket är enbart för enklare prisjämförelse. Vi har inget standard mått. Alla luckor tillverkas i önskat mått och färg. Standardköket hittar du under följande länk:
Priser

Vad kostar mitt kök?

Du kan kolla själv på hemsidan. Klicka på webbshop. Välj luckans MODELL (fräsprofil) och sedan luckans FÄRG. Fyll i tabellen med antal, mått samt eventuella tillval och klicka på "LÄGG I KUNDVAGN". Priset för dina nya köksluckor inklusive moms hittar du i kundvagnen. Du kan ändra modell och färg för att jämföra priser av olika luckor.
Tycker du att det är krångligt att räkna ut priset själv kan du skicka en offertförfråga. Använd gärna följande blankett (klicka på länken):
offertforfragan.doc
Vi återkommer alltid med en tydlig offert först om du beställer via e-mail. Beställer du via hemsidan, ser du priset direkt, innan du godkänner köpet.

Säljer ni ...?

I sortimentet finns måttanpassade luckor och lådfronter, dekorlister, täcksidor, handtag, gångjärn och byggsats för lådor. Vi kan dessutom ta hem nästan allt som marknaden kan erbjuda.

Säljer ni måttanpassade lådor eller lådinsatser?

Vi säljer byggsats för måttanpassade lådor. Du behöver alltså sätta ihop och monterar lådorna själv. Mer information hittar du här (klicka på länken).
Lådbyggsats

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden av laminerade luckor är 4-6 veckor, vanligtvis 5 veckor. Antik-behandlade och fanerade luckor levererar vi efter 5-7 veckor. Handtag, gångjärn och byggsats för lådor skickar vi efter 1-2 veckor. Beställer du måttanpassad lådbotten och bakstycke till lådorna tar leveransen ca 3 veckor.

Går det att göra någonting för att få luckorna snabbare? Varför är leveranstiden så lång?

Nej, vi kan inte garantera kortare leveranstid. Leveranstiden är lång för att vi valde att sälja:
(1) bra kvalitet och
(2) så billigt som möjligt.
Att tillverka kvalitetsluckor billigt och snabbt går tyvärr inte.

Vad är skillnaden mellan laminerade och fanerade luckor?

Skillnaden är vad luckans yta är gjord av. Laminerade luckor har en tålig och lättskött plastfilm (laminat) på ytan medan fanerade luckor har träfaner på ytan. Båda har MDF som kärna, vilket gör att luckorna rör sig (kryper, spricker) inte som massivt trä och är hårdare, tåligare och tyngre än till exempel spånskiva.