Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om:

KÖKSGIGANTEN.SE använder så kallade cookies. En cookie är en datafil som lagras i din dator.
Cookies används för vissa funktioner som förbättrar webbplatsen för användaren. Vi sparar ingen personlig information via cookies, och information om dig som besökare kan inte spåras av oss via cookies.
KÖKSGIGANTEN.SE använder sessioncookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som till exempel din unik sessionID. En sessionID behövs för att skilja mellan olika kunder (och deras beställningar) som besöker KÖKSGIGANTEN.SE samtidigt. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.
Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av det i din webbläsare. Då kommer inga cookies att lagras men du kommer inte heller kunna använda vissa delar av KÖKSGIGANTEN, och andra delar av sajten kommer inte fungera korrekt.

Personuppgifter

För att kunna handla hos KOKSGIGANTEN.SE måste du vara myndig, måste ha fyllt 18 år och ha ett kundkonto på KOKSGIGANTEN.SE.
Uppgifterna du registrerar hos KOKSGIGANTEN.SE sparas och kommer bara att användas av KÖKSGIGANTEN i enlighet med dataskyddsförordningen. Vi använder dina personuppgifter enbart för att kunna behandla, leverera och fakturera din beställning. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter för marknadsändamål och kommer inte att sälja dem. Vi kan lämna dina personuppgifter till kreditupplysningsföretag för bedömning av dina ekonomiska förutsättningar att fullgöra avtalet och till transportföretag som levererar din beställning. Dina personuppgifter förs vidare till annan part även vid eventuell betalningstvist eller om svensk lag kräver det. Efter varje affärshändelse sparar vi personuppgifter i 7 år för bokföringsändamål. Personuppgifter som du själv anger när du skapar ett konto hos KOKSGIGANTEN.SE sparar vi tills ditt konto tas bort. Vi tar bort ditt konto om du begär det eller om du är inaktivt för 7 år. Du har rätt att begära information om personuppgifter som behandlas av KÖKSGIGANTEN. Du kan även begära rättelse. Du har vidare under vissa förutsättningar rätt till begränsning av behandling av dina personuppgifter, rätt till radering av personuppgifter, rätt att invända mot behandling samt rätt att få personuppgifter som du lämnat själv överförda till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet). Om du anser att behandlingen av personuppgifter strider mot dataskyddsförordningen kontakta gärna oss. Du har rätt att lämna klagomål till Datainspektionen.